Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Tak jsem si vzpomněla na Erbenův Poklad.

0 0
možnosti
JF

Doufám, že po projednání u odvolacího soudu bude vůči podjaté okresní soudkyni, což prokázala jednostranným výslechem účastníků, zahájeno minimálně kárné řízení.

Dosavadní informace svědčí o trestuhodném přetrvávání absurdistánského, bohudík už jen výjimečného, soudního chucpe. :-/

3 1
možnosti
KV

Podle otce si lze představit i osobnost jeho manželky. Moc se tedy nedivím, že soud nechal dítě raději babičce.

1 12
možnosti
IZ

Podle vaší reakce si lze představit i osobnost vaší, a to radši nechtějte vědět, co si představuji.

5 0
možnosti
JG

vzhledem k tomu, že je to malé město, by mě zajímalo, jak se jmenovala babička za svobodna a s kým se třeba od školky kamarádí. tam se většinou najde odpověď

6 0
možnosti
PD

no, připusťme, že je tam střet zájmů mezi ospod a otcem. připusťme i, že ospod v Mohelnici dosáhne až na soud do Šumperka. Ale že by měl dlouhé prsty až do Ostravy, to už považuji za nepravděpodobné

1 0
možnosti
PD

špatně jsem četl, do Olomouce

0 0
možnosti
Foto

Dítě je vždy matky, pokud se smluvně nedohodla s otcem jinak. Tyhle státní legislativní úpravy rodinných vztahů jsou směšné a hlavně zneužitelné proti komukoliv.

Podobná nemravnost je obsažena i v zákonu o výživném. Nikdo by neměl mít žádnou povinnost někoho vyživovat, pokud se k tomu sám dobrovolně nezaváže.

0 8
možnosti
Foto

? Jak dítě je vždy matky :))? V takovém případě jsem matka :). Na dítě mají právo OBA rodiče a pokud se nedohodnou, musí rozhodnout soud.

3 0
možnosti
MB

Nic, vůbec nic o tom nevím.. Ale nebudu se pobuřovat po přečtení tohoto příspěvku. Moc dobře vím, jak jsou pohledy subjektivní a jak dají věci jednostranně účelově nasvítit. Jestli soud dal přednost otci před matkou, musel k tomu mít sakra důvod.. protože zpravidla se dává přednost matce..

Že byl otec narkoman a násilník? Zní to hrozně.. ale když už i soud akceptoval, že matka je psychicky labilní..dá se na to dívat i jinak. Napadání a násilí se dá docela dobře sehrát, vyprovokovat, zinscenovat, "zdokladovat" ..znám pár takových psychopatů, kteří toho jsou schopni.. Rovněž znám pár lidí, kteří si pěstují pro léčebné účely nebo pro potěšení trochu marihuany.. a kdybych i já byl psychopat, udělám z nich narkomany..

Neříkám, že mám pravdu a vím jak to je ..jen říkám, že po mých životních zkušenostech se již na věci dívám s odstupem a nenechávám se hned strhnou k rychlým závěrům či vmanipulovat do určitého vidění.. Často jsou věci trochu jinak, než jak se na první pohled jeví..

12 4
možnosti
VH

Vím, jak soudy přistupují ve věci nezletilých formálně a s naprostým nezájmem (nejen ve věci výchovy). Znám více případů. Stanoviska soudů mně (více-méně nezaujatému) připadala neskutečná.

3 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik