Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smutné příběhy. Ta trapná ministryně je na straně těch zlovolných účastníků sporů, od ní nelze očekávat jakoukoliv pomoc. Co se týče znalců, a to nejen v oboru práv dětí, jejich posudky jsou spíše škodolibé - jednoho z účastníků sporu si oblíbí a druhému prostě škodí. Nad jejich posudky není žádná kontrola a sankce za pochybné posudky. Nepostihování znalců je zakopaný pes v této problematice

0 0
možnosti

Dobrý den, paní Pavlíková, děkuji za Váš příspěvek, máte pravdu. Přitom existuje trestný čin Křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku podle § 346 trestního zákoníku, kterého se dopustí ten, kdo jako znalec podá nepravdivý, hrubě zkreslený nebo neúplný znalecký posudek, což si myslím se v případě posudku paní Kopárkové stalo. Nebýt ovšem nahrávky, tak by se to nikdy neprokázalo. Uvidíme, co na to řekne Krajské státní zastupitelství v Plzni, které chci na tento posudek upozornit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik