Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Vodičková, účetnictví mohlo být (a zřejmě i bylo) v pořádku. Že jste se uměla postarat o děti nepochybuji. Jenže i tak lze špatně hospodařit. Například nakupovat nemovitosti, když nemám buď na nákup, nebo na pozdější provoz. I když služby rozšiřuji v dobré víře.

  To, co jsem dlouhodobě pozoroval (jedním očkem, Klokánky nebyly v mém hlavním zorném poli) byla snaha rozšířit (bezesporu potřebnou) péči za každou cenu. A teď se ta cena platí.

  Dlužit jen na pojistném celou desetinu ročního obratu je prostě hrozivé. O dluzích na mzdách nemluvě.  Chybné bylo zřejmě spoléhání, že stát dluhy, vzhledem k bohulibosti činnosti odpustí. I to je špatné hospodaření.

   Opravdu se Vás nechci dotknou, udělala jste mnoho potřebné práce. Je jen škoda, že jste před několika lety nepoznala, že Vám "firma" již přerůstá přes hlavu. Že je třeba hledat manažera.

   Závěrem, přes všechny vyvolané problémy, bych Vám rád poděkoval za Vaši činnost. Můj příspěvek je zde zejména proto, že věřím, že po zvážení faktů možná trochu hořkosti zmizí.

2 0
možnosti
Foto

J23a45n81a 86M78a29j21o42v58á

25. 8. 2015 19:21

Jen přemýšlím, jestli je v tom opravdu hořkost, nebo jen snaha doplnit informace, které se médii provlékají opravdu tendenčně.

Klokánky jsem naopak sledovala - nikoliv v celé šíři, ale v mém regionu a vždycky jsem se při odchodu hluboce zamýšlela, jestli by tam i o moje děti nebylo postaráno lépe (trocha sebezpytu neuškodí), nad důsledností procesů, nad zamýšlením se nad každým dítětem a každou akcí. 

Souhlas v tom, že do ústředí měl přijít ekonomicky myslící manažer a to, že se tak nestalo včas nejspíš vytvořilo současnou "šikmou plochu". 

Jen sama nevím, jestli bych nedoufala, že např. příští platby od státu už přijdou včas a ne s tříměsíčním zpožděním a mně to nerozbije cashflow, že to, že si je MPSV vědomo výpadku ve financování, je situace, která se napraví, jestli bych nedoufala... ale zcela upřímně, ani nad tím přemýšlet nemohu -  na to, abych vybudovala něco tak významného a smysluplného stejně nemám. (Já tak malou neziskovku na malování s dětmi na chodníku :-))

0 0
možnosti
Foto

Ta otázka je postavena jinak. Bez ohledu na relevantnost argumentace, pokud musí někdo volit,  je vhodnější dítě (z hlediska dítěte) umístit do Klokánku nebo do pěstounské rodiny?

1 0
možnosti

Týrání dětí v pěstounských rodinách je jednodušší než v Klokánku.

0 1
možnosti
Foto

Pro běžného občana je těžké posuzovat argumenty, které různí zainteresovaní předkládají, ale pocitově mám tendenci věřit lidem, kteří vybudovali něco jednoznačně pozitivního. Ono je totiž těch jednoznačně pozitivních projektů kolem nás moc není. Mám pocit, že MPSV více boří, než tvoří.

5 0
možnosti

Dík za informace.

Je zjevné, že novela byla šita právě tak, aby Klokánky zrušila. Zřejmě vyvrcholení tradiční nenávisti MPSV ke Klonkánkům - pamatuji se, jak již někdy v roce 2001 se toto ministerstvo snažilo vmanévrovat odbor sociálních věcí našeho magistrátu do boje proti Klokánku.

1 2
možnosti

R^ MPSV a jeho minulý i současný ministr jsou neštěstím pro koncepci péče o ohrožené děti. Dlouhodobě se domnívám, že paní Tominová si chce vybudovat malý Barnevern v ČR a všechny alternativy by pro takový záměr byly škodlivé

7 1
možnosti
Foto

Máte mé plné sympatie, paní Vodičková. Klokánky jsou jasným příkladem toho, jak může být dobrý skutek po zásluze potrestán. Koho zajímají děti a Vaše dobré úmysly?

9 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS