Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Vodičková, stále čekáme na Vaši omluvu v časopisu FODu za špatně uvedené informace o nás, přechodných pěstounech. Mě osobně by zajímalo, zda jste alespoň na chvíli zauvažovala o tom, že bylo chybou bojovat proti novele a změnám, že bylo chybou nepřizpůsobit se vývoji, doufat, že ovlivníte dostatečné množství politiků ... a v neposlední řadě by mě zajímalo, proč jste stále investovali do nových objektů, jaký majetek a v jaké hodnotě FOD vlastní a kolik platíte FODu za bydlení v jednom z jeho bytů.... děkuji za odpověď

0 0
možnosti

Bojovat proti té novele chybou rozhodně není. Osobně ji považuji za nesystémový paskvil, řízený evropskými a norskými dotacemi. Měli jsme tu jeden z nejlepších sociálních modelů péče o dítě - vynikající krátkodobé a o něco horší dlouhodobé. Pak stát dostal dotace a rozhodl se, že funkčnímu modelu krátkodobé péče vytvoří naprosto redundantní konkurenci. Výsledkem je, že v tom utápí mnohem více peněz s nulovým benefitem z hlediska péče, nemluvě o jakémkoliv vylepšení problematické dlouhodobé péče.

Za sebe říkám, že kdyby celou tu slavnou novelu zrušili, udělali by nejlépe.

0 0
možnosti

A26l42o40i26s 35N51o81v94á93k

22. 8. 2015 10:06

Chtěl bych se zeptat, zdali v FOD stále ještě obchodujete s dětmi a sprostředkováváte adopce za úplatu?

V jaké cenové hladině se pohybuje aktuálně provize za sprostředkování úspěšné adopce?

0 1
možnosti

...zpostředkování.

0 0
možnosti

nějak mi to přijde, že je to od roku 2013 cílená likvidace státem..

2 1
možnosti

Paní Vodičková, pokud vám zrušila ČSSZ splátkové kalendáře a nové vám nepovolila, tak jste nedodržovala splácení a neplatila jste nové odvody. To je totiž podmínka splátkového kalendáře. Dluh 122 milionů korun určitě nevznikl od roku 2013, kdy došlo ke změně zákona. Tento dluh se kumuloval delší dobu, protože jste se kupovali bezhlavě budovy, na které jste si museli půjčovat. Nepište tady o splatných závazcích, rozhodující jsou všechny závazky, které máte. Sám nový předseda FOD Vaněk řekl, že značnou část odpovědnosti za tento stav má FOD.

4 1
možnosti

pokud byste četla správně, dluh u ČSSZ je 30 milionů vč. 7 mil. penále, které by jim bylo s největší pravděpodobností vráceno. Problém s platbami odvodů a platů je zejména v tom, že Klokánek dostává zaplaceno zpětně s 2 až 3 měsíčním zpožděním. Z čeho tedy chcete včas platit, když peníze fyzicky nemáte? Na tuto problematiku paní Vodičková upozorňovala již v době před účinností této novely. Všichni ale byli hluší a teď po ní hází kamenem? Neříkám však, že by řízení Klokánků bylo zcela efektivní. Říkám tím, že novela efektivní řízení značně komplikuje, neboť se nedá dopředu plánovat.

Jak by fungovala záchranná služba, která musí být rovněž schopná okamžité reakce, kdyby byla proplácena zpětně podle počtu zásahů? A měla by placeno pouze za převoz, nikoli za ošetření bez hospitalizace? Za pár týdnů by neměli na naftu.

4 0
možnosti
Foto

Paní Vodičková, je za Vámi obrovský kus práce. Každý, kdo něco dělá, občas něco zkazí. Musela jste jít často hlavou proti zdi, často jste se nezavděčila všem, občas Vás někdo nakopnul, ale to se těm, co jsou vepředu stává. Já před Vámi smekám a je mi jasné, že nikomu jinému nemůže být víc líto toho, co se stalo, než Vám.R^

7 1
možnosti

Slíbili vám dotace, které měly zpoždění a kvůli tomu jste se dostali do dluhů, neb jste přišli o bezdlužnost. To je klasický levičácký bordel a zákeřná taktika.  Jo, kdybyste se nestarali o naše,  české děti, ale o o nějaké afričany,  kteří nedávno připlavali, tak by vám dali peněz, co  hrdlo ráčí. Na ty má Sobotka  prachů dost!!    Rv;-€

10 7
možnosti

Tipnu si. Že jsi Šneku volil Zemana?;-D

0 4
možnosti

Člověk by musel mít k ruce výroční správu, aby mohl zaujmout negativní/pozitivní stanovisko. V každém případě je něco z vaší strany špatně. Pokud se zákonem změnily podmínky, měli jste na to reagovat okamžitě. Tzn. přizpůsobit hospodaření fondu... Píšete o pohledávkách již splatných a ve splatnosti. U těch ve splatnosti ovšem dodáváte, že se jedná o dohody s věřiteli formou splátkové kalendáře... takže fakticky ty peníze dlužíte a byly již po splatnosti, akorát vám věřitelé vyšli vstříc... takže jednáte, což je jistě dobrá zpráva. Ovšem je otázkou, jak jste se do takové situace mohli tak rychle dostat...

4 3
možnosti

A68l16e34n21a 33O85u62z94k38á

21. 8. 2015 17:22

Je smutné, když se zákony staví proti nikoli pro ty, kteří to potřebují. Ale pro utečence peníze mít budeme, to je blbé. Paní Vodičková, hodně sil Vám přeji. Je mi jasné, že tato situace není jednoduchá... :(

5 8
možnosti
Foto

Proč sem taháte běžence-nemají s tím nic společného

7 9
možnosti

Paní Vodičková, pro udělání si skutečného obrázku hospodaření FOD byste musela uvést příjmy a výdaje (položkově) za posledních 5 let. Takto, když píšete komu dlužíte a že stát dluží vám, je sice moc hezké, ale na druhou stranu o ničem nevypovídá.

Zajímavé je, že ČMSS vám dala tolik úvěrů a v takových výších. Čím jste ručili? Nepropadnou některé budovy věřitelům právě za úvěry?

9 1
možnosti

Milá paní, chci-li investovat, musím na to mít.

8 1
možnosti

Souhlas. To však neznamená, že jim stát neházel klacky pod nohy. Pokud nechtěl stát FOD podporovat, neměl ho podporovat vůbec. Avšak naslibovat hory doly a pak platit se zpožděním a v kritický moment podporu řádně zkrouhnout, to je dost podpásovka.

14 3
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik