Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

adohopen

2. 10. 2011 22:10
Co chcete od bývalé komunistické prokurátorky, která provádí

Co můžeme čekat od bývalé komunistické prokurátorky, která si pod rouškou pomoci týraným dětem zajistila svůj byznys.

FOD otravuje lidi 2x ročně žebravými složenkami o pomoc. Co si o tom myslím jsem jí napsal po mých zkušenostech s ní a pracovnicemi pobočky FOD Pardubice, které z vlastní iniciativy psaly podvrhy k OS v Chrudimi, kde je předsedou opatrovnický soudce JUDr. Pavel Esser, který týrání dětí kryje běžně.

Poprvé jsem tuto svobodnou bezdětnou dámu oslovil v prosinci 2000, popsal jsem pracovnice OPD Chrudim a poslal lékařskou zprávu o bití dcery vařečkou /matkou/ za ztrátu bundy. Neodpovězeno. Na webových stránkách uvádí, že týrané dítě miluje své rodiče, ač je týráno, neboť si myslí, že je to normální. Nedávno se tato "odbornice" vyjadřovala k odmítání jednoho rodiče dítětem. Jak pracuje FOD si přečtěte na http://ley.cz/komarek

Moje dcera trpěla sociální fóbií  - viz..Jan Šinágl - První doložená a zmapovaná oběť opatrovnické mafie.

0 0
možnosti

www.stridavka.cz

26. 8. 2011 22:44
Reakce na článek

Reakce na mnohé z tohoto článku byla napsána ještě mnohem dříve, než tento článek:

http://www.stridavka.cz/otevreny-dopis-predsedkyni-fondu-ohrozenych-deti.html

Mimochodem na tento otevřený dopis paní Vodičková nikdy neodpověděla.

0 0
možnosti

ivuskli

5. 8. 2011 14:13
Dobrý den,

přečetla jsem si pár příběhů v uvedeném odkazu a můžu jen říct, že Vám a všem lidem kolem Vás držím palce v boji s naší zkostnatělou justicí. Přeji vytrvalost, sílu a odhodlání. Ačkoli mnou příběhy otřásly (každá fantazie má své hranice a přes některé se prostě není schopná dostat, takže si neumím a nechci představit, co se může v člověku zvrtnout tak, že je z něj zrůda), tak z mnoha dobrých konců je vidět, že i týrané děti mají šanci, pokud jim někdo včas pomůže, a že TO JDE. Děkuji.

0 0
možnosti

Jarcho

5. 8. 2011 13:35
Z pohledu mladého muže je dnes svatba nerozum.

Když se mladý muž ožení a zplodí dítě, tak ho má šanci vychovávat jen velmi krátký čas - než žena nastoupí znovu do práce. Pak následuje ve více než polovině případů rozvod. Po rozvodu je dítě svěřeno do péče matky a jemu vyměřeny alimenty a styk s dítětem jednou za čtrnáct dní na pár hodin a má štěstí, když to bude fungovat a rozvedená bejvalka bude ochotna mu to dítě aspoň na těch pár hodin svěřit. Pokud si postaví hlavu že ne, tak s ní nikdo nepohne. Soudy nic neudělají, leda mu zvýší alimenty. Výjimek je tak málo, že nemá smysl se jimi zabývat - naprostá většina rozvedených otců dopadne takto.

Takže je lépe zůstat svobodný a bezdětný. Mladý muž tím ušetří jak peníze, tak i zmarněné city.

0 0
možnosti

lomihnát.

5. 8. 2011 12:42
Není to vaše ani moje vina,

ale ta střídavka tu nemusela být, kdyby .. kdyby, když už se rodiče nedohodnou na víkendovém styku s dětmi + delší pobyty o prázdninách, soudy dokázaly styk s dětmi vynutit, alespoň v rozsahu svých rozsudků.

Jenže nedokážou - nechtějí - nemají asi zájem. Děti jsou šmahem svěřovány matkám, včetně alkoholiček nebo drogově závislých. Otcové jen zírají.

Možná si někdo myslel, že to tak bude věčně .. a ejhle! V parlamentu je většina mužů .. a vylobovat tam tu střídavku, jak se zdá, nebylo nemožné.

Já souhlasím s vámi, že to není dobré - ale lidi si to (už zase) zavinili sami.

1 0
možnosti

Jarcho

5. 8. 2011 13:43
Chyba.

Píšete, že rodiče se nedomluví, protože asi nemají zájem.

To je ale chyba.

Matka se nedomluví s otcem, protože ona nemá zájem - má dítě u sebe  a co je jí do toho chlapa...

1 0
možnosti

marka40

5. 8. 2011 12:29
Přesně.

R^R^R^

0 0
možnosti

Ludvajz123

5. 8. 2011 11:29
Obvodni soud pro Prahu 10...

Pani Vodickova,

reaguji na konkretni pripad, ktery jste pouzila v clanku. Jen to doklesluje skutecnost vysinuteho rozhodovani nasich soudu. Sam mam osobni zkusenost s uvedenym soudem pro Prahu 10, ktery stridavou peci zamitnul. Nastesti soud odvolaci rozsudek zmenil zasadnim zpusobem a vytknul obvodnimu soudu (soudkyne Horackova) nespravne rozhodnuti a velmi chatrne a nepodlozene oduvodneni rozsudku (ostatne to jsem prezentoval jako vzor tristni prace naseho opatrovnickeho soudnictvi na seminari v poslanecke snemovne v unoru 2011).

Je tedy zrejme, ze soudy (a obecne cely opatrovnicky prumysl) strani v naproste vetsine pripadu neoduvodnene matkam - pokud chce stridavou peci otec a jsou splneny vsechny podminky, tak je to "problem" a hledaji se duvody proc to nejde.

Pokud jsou vsak na strane otce vsechny podminky pro peci vylucnou (jako ve vami uvedenem pripade), soud nakonec rozhodne alespon o te stridavce, aby uspokojil matku, protoze "ona je preci matka a jak by k tomu prisla".

0 0
možnosti

lesicatko

5. 8. 2011 10:50
Zaujímavé

V SR zda sa povinná striedavka bude / iniciatíva je z vladnej úrovne / práva detí sú obhajované lepšie , za hniezda zachrany, vaše baby boxy  sa proti nezmyselnej argumentacii OSN postavili rozhodujúce organizacie s presvedčivými argumentami. No a zaujem dieťaťa resp prava dieťaťa, ktorými argumentujete iba klžete po povrchu, skúste si pozrieť ako je dnes ich význam ad absurdum vykladaný. Škoda, že ste týmto nezačali ponúkam podĺa mńa vynikajúci článok Oĺgy Pietruchovej / aktivistka za práva žien / ktorá ide doslova až na zaklad a zistuje problem v samotnej definícii pojmov.

Potom sa môžeme dookola obhadzovať pravami detí a ich najlepším zaujmom, ke´d už v zaklade sú nejasné...

 http://pietruchova.blog.sme.sk/c/267683/Hniezda-zachrany-deti-ako-kolateralne-skody-vo-vojne-paragrafov.html

.

Mimochodom, čo s tými baby boxmi ? Nevyjadríte sa?

0 0
možnosti

petrph

5. 8. 2011 10:46
Pokud k takovému rozhodnutí našeho soudu

skutečně došlo, tj.střídavá péče měsíc v ČR, měsíc ve Španělsku, navíc vynucovaná proti vůli dítěte, tak mi nezbývá než se nad celou (nyní parlamentem vnucovanou)  střídavou péčí pozvracet....Na obranu takového  jednání totiž žádný smysluplný argument není,ale poslouchat zákony i potom rozhodnutí soudce.se musí...:-(

1 0
možnosti

p_c

5. 8. 2011 10:49
Re: Pokud k takovému rozhodnutí našeho soudu

excesy jsou na obou stranách, proto je třeba postupovat a zkoumat zájem dítěte individuálně. Nikdo nepožaduje plošné nařízení střídavé péče. Ani já ne :-) Jsou častejší případy, kdy je vhodná a nařízená není, dokonce ani zvažovaná. O tom byla novela

0 0
možnosti

p_c

5. 8. 2011 10:35
Děkuji za reakci

Paní Vidičková, děkuji Vám za reakci. Celý Váš dopis si přečtu později ještě jednou a budu.li na něj reagovat, tak osobním Emailem. V neděli odjíždím se synkem pod stan na týden, musím ještě mnohé zařídit. V případě, že Vás budou moje nápady a náměty zajímat, nebo pokud dospějete k názoru, že bych Vám mohl být nápomocen v dosažení našeho společného cíle, neváhejte a kontaktujte mne. Pěkný den. P. Cihlář

0 0
možnosti

p_c

5. 8. 2011 10:37
Re: Děkuji za reakci

omlouvám se za překlep ve jméně.. Ťukám to na mobilu :-(

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS