Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J46a59n 41P68r26o93k81o52p

14. 5. 2017 8:40

Vážená paní Vodičková, velmi Vám děkuji, za vše, co děláte. Je to v dnešní době velmi ojedinělé a úžasné. Moc Vám držím palce a přeji jen vše dobré. A snad se postoje MPSV změní, až odejde to současné neomarxistické, sociálně-inženýrské vedení.

0 0
možnosti
VK

;-D;-D;-D

Honzíku, soudružka Vodičková je bývalá komunistická prokurátorka. Takže právě ona je zdrojem marxismu a sociálního inženýrství. Ale to intelektuálům jako ty nelze vysvětlit.

Škoda, že neznáme k případu názor druhé strany i dotyčné holky, dnes mladé slečny.

Jinak se domnívám, že paní Vodičková svým ultrakomunistickým "dítě matce, otec může dítě vidět víkend jednou za 14 dnů", udělala víc škody, než užitku.

0 0
možnosti
OP

V tomto příběhu nechápu, proč ta dívka musela prožívat takové peklo jenom kvůli změně příjmení, což je naprosto formální věc. Nemyslím si, že ona byla tím, kdo celý proces vyvolal, o to se s velkou pravděpodobností snažili pěstouni.

0 2
možnosti
MV

Dobrý den, paní Pavlíková, děkuji Vám za názor, ale opravdu si to přála ta holčička. Ve škole se představovala jménem pěstounů a velmi jí vadilo, když pak měla na oficiálních dokumentech jiné jméno - bylo to jméno muže, kterého si matka vzala v době, kdy se několik let odmlčela a době rozhodování byl již po smrti. Pro dítě, které si vlastní rodinu už nepamatovalo, je velmi důležité, aby se jmenovalo tak, jako jeho noví rodiče. Pěstouny i Bety velmi dobře znám. Sama jsem jim psala návrh, protože Bety to i po mě chtěla, a u odvolacího řízení jsem pěstouny zastupovala. Vím tedy velmi dobře, jak to prožívala. Tito pěstouni mají víc dětí (vlastní žádné) a ty, které změnu příjmení "nevymáhaly" (většinou přišly v pozdějším věku), mají svá původní příjmení. Ke všem se chovají s velkou láskou a berou děti jako vlastní. Kéž by se k přijatým dětem takto chovali všichni pěstouni,

7 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik