Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

otřesné čtení,chudáci děti,zodpovědní jsou dospělí,něco udělali špatně,to je evidentní

1 1
možnosti
Foto

Vodičková tu na stará kolena předvádí hyenismus nejvyššího kalibru. Konečně někdo začal správně řešit dlouhodobou manipulaci dětí proti otci, kdy takové řešení - odstavení od manipulujícího rodiče (zde matky) - je běžné a úspěšné ve vyspělých zemích (viz např. http://www.stridavka.cz/reintegrace1.html). Samozřejmě, že takové řešení není bezbolestné, zvláště na začátku a jsou-li děti ještě k tomu zmanipulované dlouhodobě. Vodičková na tyto problémy hyenisticky poukazuje, aby hájila matky manipulující děti proti otci. Kdyby však této manipulace nebylo, nemusela by se složitě napravovat.

2 9
možnosti
PC

ač jménem Hodina, zjevně v tomto případě nevíte, která bije. Nejde tu ani o zájmy matky, ani o zájmy otce, ale má tu jít o zájmy dětí proboha. Jak myslíte, že je to poznamená do života, pokud jsou násilím drženy od rodiče, který jim evidentně chybí?

Jaké si vezme ten starší ponaučení - mluvil jsem pravdu, trpím já i můj bratr.

Pokud jde o střídavou péči, jsem pro, ale pouze za určitých podmínek - oba rodiče v jednom městě + jsou schopni se smysluplně dohodnout. Už jen to kočování od jednoho rodiče k druhému - dvě postele, dva domovy.

2 1
možnosti
JR

J35a59n 65R75y42s30k59a

12. 7. 2016 19:12

Z článku by mohl vzniknout ve veřejnosti mylný dojem, že už dochází dech nezralým matkám a armádě na ně napojených, které u dětí rozvíjejí syndrom zavrženého rodiče.

Není tomu tak. Chlapci jen měli neobyčejné štěstí na statečnou a ojedinělou paní soudkyni, která zřejmě sama pochází s poměrů obou funkčních rodičů.

Když se v Čechách přestane potlačovat právo dítěte na péči a výchovu rodičů obsahující v Listině, Úmluvě a Ústavě, nedojde k rozvinu popisovaného (jen neoznačovaného) syndromu zavrženého rodiče. Při každém pokusu syndrom rozvinout se to takovému rodiči vrátí ihned zpátky, protože děti budou mít vlastní zkušenost a rodiče brání.

Bez vlastních zkušeností se systémem, který má 95% výlučných potlačení práv dítěte (jak těch 95% dosahují a legalizují, no jak pak?) bych i já jako nezúčastněná osoba mohl být obětí propagandy, je psána zkušeně a se vzděláním z doby úměrné věku autorky.

1 2
možnosti
Foto

Smutné...a nesmírně složité. Kolik podobných příběhů byste mohla vypsat ze své praxe o tom, jak to chodilo v Klokánku...jak se tam děti projevovaly, jak se nadržovalo matkám, jak tam některé matky opakovaně umisťovaly děti, když si našly chlapa na tu specialitku " Dobrovolný pobyt" a děti si zase odebraly, když je chlap pustil k vodě... atd...

0 0
možnosti

No to je opravdu otřesné. Jen mě při čtení napadlo, že právě takové "experty" a soudce, by mnozí rádi viděli ve vedení společnosti, neb prý jsou (ne)moudřejší, bez demokratické korekce, zhruba 80ti procentním davem, údajných "pitomců"....

Jak vidno, tak i ti takzvaně "nejmoudřejší", kolikrát na co sáhnou, to zkazí a to tak, že velmi. Rv

:-(

1 0
možnosti

Je to celé smutné. Ale je to jen důsledek systematické diskriminace osob dle pohlaví - otců. Kdyby v naší společnosti nebyly tak nepřiměřeně a zrůdně zvýhodňovány matky a znevýhodňováni otcové - kdyby tedy oba rodiče měli stejná práva, jak tomu je i dle dikce zákonů - kdyby mnohem častěji soudy dávali děti do SP a kdyby tak činili v mnohem kratších lhůtách, zřejmě by tyto děti ani každoročně desetitisíce dalších dětí tolik netrpělo.

Na vině je společnost (soudy, MPSV, MS, politici, ....).

3 0
možnosti
VS

Vůbec nechápu, proč nemají děti styk s matkou za přítomnosti někoho, kdo by hlídal, aby je nestresovala a neříkala jim nic "závadného".. Myslím, že buďto mají obvinit otce ze zneužívání a nebo vyšetřit, proč ten kluk lhal. Pokud ho naváděla matka, obvinit ji.

5 0
možnosti
JF

J79a43n 57F92r37o91l92í21k

12. 7. 2016 15:08

Pokud nejsou rodiče v pohodě, nevytváří teplo domova a nedávají lásku svým dětem žádná instituce, znalci, sociálky ani soudy to nevyřeší. Bohužel.

1 0
možnosti
VK

Vaší přinejmenším neinformovanost ilustruje věta, že zařízení má sociálkou zakázáno podávat matce informace... Při vašem právním vědomí a po zkušenostech s vaším vedením se nedivím, že jste přivedla Klokánky zu grunt.

2 7
možnosti
Foto

Tak asi matka ty své děti zbytečně stresovala, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik