Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

otřesné čtení,chudáci děti,zodpovědní jsou dospělí,něco udělali špatně,to je evidentní

1 1
možnosti
Foto

Vodičková tu na stará kolena předvádí hyenismus nejvyššího kalibru. Konečně někdo začal správně řešit dlouhodobou manipulaci dětí proti otci, kdy takové řešení - odstavení od manipulujícího rodiče (zde matky) - je běžné a úspěšné ve vyspělých zemích (viz např. http://www.stridavka.cz/reintegrace1.html). Samozřejmě, že takové řešení není bezbolestné, zvláště na začátku a jsou-li děti ještě k tomu zmanipulované dlouhodobě. Vodičková na tyto problémy hyenisticky poukazuje, aby hájila matky manipulující děti proti otci. Kdyby však této manipulace nebylo, nemusela by se složitě napravovat.

2 9
možnosti

ač jménem Hodina, zjevně v tomto případě nevíte, která bije. Nejde tu ani o zájmy matky, ani o zájmy otce, ale má tu jít o zájmy dětí proboha. Jak myslíte, že je to poznamená do života, pokud jsou násilím drženy od rodiče, který jim evidentně chybí?

Jaké si vezme ten starší ponaučení - mluvil jsem pravdu, trpím já i můj bratr.

Pokud jde o střídavou péči, jsem pro, ale pouze za určitých podmínek - oba rodiče v jednom městě + jsou schopni se smysluplně dohodnout. Už jen to kočování od jednoho rodiče k druhému - dvě postele, dva domovy.

2 1
možnosti

J81a56n 72R76y78s34k30a

12. 7. 2016 19:12

Z článku by mohl vzniknout ve veřejnosti mylný dojem, že už dochází dech nezralým matkám a armádě na ně napojených, které u dětí rozvíjejí syndrom zavrženého rodiče.

Není tomu tak. Chlapci jen měli neobyčejné štěstí na statečnou a ojedinělou paní soudkyni, která zřejmě sama pochází s poměrů obou funkčních rodičů.

Když se v Čechách přestane potlačovat právo dítěte na péči a výchovu rodičů obsahující v Listině, Úmluvě a Ústavě, nedojde k rozvinu popisovaného (jen neoznačovaného) syndromu zavrženého rodiče. Při každém pokusu syndrom rozvinout se to takovému rodiči vrátí ihned zpátky, protože děti budou mít vlastní zkušenost a rodiče brání.

Bez vlastních zkušeností se systémem, který má 95% výlučných potlačení práv dítěte (jak těch 95% dosahují a legalizují, no jak pak?) bych i já jako nezúčastněná osoba mohl být obětí propagandy, je psána zkušeně a se vzděláním z doby úměrné věku autorky.

1 2
možnosti
Foto

Smutné...a nesmírně složité. Kolik podobných příběhů byste mohla vypsat ze své praxe o tom, jak to chodilo v Klokánku...jak se tam děti projevovaly, jak se nadržovalo matkám, jak tam některé matky opakovaně umisťovaly děti, když si našly chlapa na tu specialitku " Dobrovolný pobyt" a děti si zase odebraly, když je chlap pustil k vodě... atd...

0 0
možnosti

No to je opravdu otřesné. Jen mě při čtení napadlo, že právě takové "experty" a soudce, by mnozí rádi viděli ve vedení společnosti, neb prý jsou (ne)moudřejší, bez demokratické korekce, zhruba 80ti procentním davem, údajných "pitomců"....

Jak vidno, tak i ti takzvaně "nejmoudřejší", kolikrát na co sáhnou, to zkazí a to tak, že velmi. Rv

:-(

1 0
možnosti

Je to celé smutné. Ale je to jen důsledek systematické diskriminace osob dle pohlaví - otců. Kdyby v naší společnosti nebyly tak nepřiměřeně a zrůdně zvýhodňovány matky a znevýhodňováni otcové - kdyby tedy oba rodiče měli stejná práva, jak tomu je i dle dikce zákonů - kdyby mnohem častěji soudy dávali děti do SP a kdyby tak činili v mnohem kratších lhůtách, zřejmě by tyto děti ani každoročně desetitisíce dalších dětí tolik netrpělo.

Na vině je společnost (soudy, MPSV, MS, politici, ....).

3 0
možnosti

Vůbec nechápu, proč nemají děti styk s matkou za přítomnosti někoho, kdo by hlídal, aby je nestresovala a neříkala jim nic "závadného".. Myslím, že buďto mají obvinit otce ze zneužívání a nebo vyšetřit, proč ten kluk lhal. Pokud ho naváděla matka, obvinit ji.

5 0
možnosti

J54a98n 59F67r38o84l59í82k

12. 7. 2016 15:08

Pokud nejsou rodiče v pohodě, nevytváří teplo domova a nedávají lásku svým dětem žádná instituce, znalci, sociálky ani soudy to nevyřeší. Bohužel.

1 0
možnosti

Vaší přinejmenším neinformovanost ilustruje věta, že zařízení má sociálkou zakázáno podávat matce informace... Při vašem právním vědomí a po zkušenostech s vaším vedením se nedivím, že jste přivedla Klokánky zu grunt.

2 7
možnosti
Foto

Tak asi matka ty své děti zbytečně stresovala, že?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS