Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZMAP

Z mechu a pazdeří

1. 3. 2012 10:46
Moje osobní shrnutí

Článek paní Vodičkové mi jasně ukázal její postoj, pokud takoví lidé fungují (zčásti) jako znalci u soudu, tak velmi snadno dojde k zavírání nevinných lidí za křivá obvinění. My tu máme 300 tisíc dětí, které jsou poznamenány zneužitím. Bohužel, ty děti nemají ve svých statistikách psychologové či psychiatři, ani nejsou v kriminálním registru. Má je jen v hlavě paní JUDr. Vodičková. Jsem šokován, jak někdo s právnickým vzděláním může takto uvažovat.

Ti lidé pod jejím vlivem, např. z Klokánku, ti jednají podobně, jak je tahle paní naučila. Absolutní nedůvěra a chorobná podezdřívavost. Projevilo se to už v kauze dětí z Kuřimi. Týrání zde bylo, ale např. proč děti musely být v ústavu, a ne třeba u otce, který byl s matkou - zmanipulovanou tyrankou - dávno rozvedený. Nebo proč nemohly k prarodičům? Výpovědi lidí z Klokánku byly pro soud zcela směrodané, dle nich se odvíjely i rozsudky.

Pokud jsou lidé posedlí nějakou myšlenkou, tak je soud nesmí brát jako hodnověrné svědky. Ta paní

4 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

1. 3. 2012 10:52
Re: Moje osobní shrnutí

pouze prokázala absolutní zaujatost a chorobnou podezdřívavost. Její článek vyvola i souhlasnou reakci části lidí, které motivovala k stejným postojům. Pro ochranu dítěte je zkrátka nutné pro jistotu zavřít každého, na kterého matka s historkou o zneužívání poukáže.

Jestli ona sama byla v dětství šikanovaná, tak by to nemělo vést k pomstě vůči všem mužům. Traumata s dětství by měl člověk léčit s terapeutem, ne se léčit pomstou na nevinných lidech. Nedivím se, že ta paní nemá manžela, při jejím vztahu k mužům.

6 0
možnosti
FS

steve78

1. 3. 2012 10:09
Soudy vyjmečně dělá svou práci dobře

Píšete toto: "Soud nijak nezohlednil obecně známou a výzkumy potvrzovanou skutečnost, že děti se s pohlavním zneužíváním hned tak každému nesvěří, a že šestileté dítě nebude pravděpodobně vyprávět neznámým lidem, byť jsou to znalci, to, za co se stydí. Soud nezohlednil ani skutečnost, že děti mají dobrý vztah i k rodičům, kteří je týrají. Tím spíš k těm, kteří jim zneužíváním nepůsobili bolest - zejména jde-li o malé děti. "

Vy si na to stěžujete. Ale soud nemá brát v potaz nějaká obecná klišé a na základě nich zavírat někoho do vězení. Nehledě na to, že i podle toho co píšte zní ten příběh dost nevěrohodně. Spíš mi to přijde, jako vykonstruované obvinění. Všiměte so, že spousta obvniění směrem k otcům, že zneužívají svou dceru se omezuje na obvinění z osahávání. Proč? To je jednoduché, protože se to špatně prkazuje a záleží na tom komu bude soud věřit. Dneska aby se člvoěk bál svou malou dceru po koupání osušit, protože by se při tom mohl dotknout tam kde nemá. Naopak obvinit byť jen

4 0
možnosti
FS

steve78

1. 3. 2012 10:11
Re: Soudy vyjmečně dělá svou práci dobře

z nepovedeného pokusu o pohlavní styk se dá lehce vyvrátit lékařskou prohlídkou. Občas teda někdo vytáhne znásilnění po letech a zkouší to. Osobně bych zavedl, že pokud někdo někoho obviní ze sex obtěžování a nedokáže to věrohodně prokázat, měl by být potrestán podmíněným trestem sám aby to už příště nezkoušel. Rozhodně se nechi dočkat doby, kdy se budou lidé zavírat jen za to, že na ně nekdo ukáže prstem.

1 0
možnosti
MP

Martin5.35

1. 3. 2012 9:05
300 tisíc?

Každý pátý člověk, byl nebo je během svého života pohlavně zneužit? Kde jste to číslo vzala, z čeho vycházíte?

Prakticky to vychází, že v každé třetí až čtvrté rodině se zneužívají děti Když vezmeme v uvahu, že se zneužívají hlavně holčičky, tak každá druhá až třetí žena byla ve svém životě znásilněna a zneužita. zajímavé.

1 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

1. 3. 2012 9:29
Re: 300 tisíc?

Samozřejmě, že je to nesmysl.

0 0
možnosti
LV

Lumir_B

29. 2. 2012 23:39
Různá sdružení a sociální pracovníci...

...jsou jistě k užitku...ale nutno chápat, že se často jedná o osoby dosti emotivní, často s pocitem "poslání" a prahnoucí po společenském uznání. Svojí existenci a činnost pak často zdůvodňují "šokujícími" údaji a případy. Podvědomě tam pak může fungovat snaha vytvořit obrovský problém, se kterým se pak hrdinně utkají...

1 0
možnosti
TV

tomtop

1. 3. 2012 7:03
Re: Různá sdružení a sociální pracovníci...

to je ale jen spekulace mířená obecně na jistou skupinu... takto můžete posuzovat úplně kohokoliv.

1 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

29. 2. 2012 23:37
Stop feminismu

Obviňování mužů z pohlavního zneužívání dětí se bohužel stává čím dál oblíbenější praktikou feministického boje. Snaha některých žen odstavit muže od dětí může někdy vyústit i v takové hrůzné obvinění. Je jen dobře, pokud se taková obvinění posuzují skutečně nezaujatě.

7 0
možnosti
AJ

astrudina

1. 3. 2012 2:34
Re: Stop feminismu

na druhou stranu je evidentní, že děti zneužívají v 99 % muži, ne ženy, takže když podobné podezření vyvstane, bylo by s podivem, kdyby dítě otci soudy nechávaly, dokud se ve věci neudělá jasno.

Matku z podobných choutek nařknete těžko, že?

5 0
možnosti
SF

stastna feministka

29. 2. 2012 23:05
a co znásilněné ženy?

Ono se v naší společnosti často nevěří ani znásilněným ženám, bohužel. Zajímalo by mne, jak exaktní musí daný zločin být, aby byl vnímán jako zločin pro všechny. A pokud není stanoven trest, tak se vlastně ani nejedná o zločin, ne?

Nahání mi to husí kůži stejně jako některé reakce tady. Velká část obětí to třeba ani nikdy neřekne a vyrovnává se s tím celý život, proto existují odhady a statistiky.

Doporučuji projekt Unbreakable, více zde: http://stastnafeministka.blogspot.com/2012/02/projekt-unbreakable-nezlomitelne-tisi.html

3 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

29. 2. 2012 23:14
Re: a co znásilněné ženy?

Znásilněným ženám není třeba věřit. Při včasném nahlášení, tím nemyslím po 15 letech ap., tak tu jsou různé stopy. Zranění, oděrky na těle, biologické stopy od útočníka a jeho DNA, Pokud ale šlo o "znásilnění" vynucením např. manuálního uspokojení, tak ženě, která nebude mít žádnou biologickou stopu, protože si předtím musela pětkrát umýt ruce mýdlem a desinfekcí a podobně i dvakrát vyprat šaty a čin ohlásit po pár dnech, tak tady bych taky moc nevěřil. Ženě bych třeba věřil, ale bez důkazu bych přece jen někoho nezavíral do vězení.

2 0
možnosti
FB

Durzo Blint

29. 2. 2012 22:40
300.000

zneužívaných dětí v ČR? Tomu snad nemůžete věřit ani vy.....

6 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

29. 2. 2012 23:01
Re: 300.000

Tomu říkám utkvělá představa, lidově stihoman. Jinak to pojmenovat nedokážu. 300 tisíc zneužívaných - důkaz žádný. Za důkaz bych bral i třeba ty vážné poruchy ve výji osobností těch dětí po celý život. Nic takového, jen tvrzení, ničím nepodložené.

1 0
možnosti
VH

vlahu

29. 2. 2012 22:30
Nejlepší ochrana

před zneužíváním je dobře pohlídat nepokrevní příbuzné (otčímy, nevlastní sourozence) - tam ta procenta naskakují, to si přiznejme! Vlastní otec představující hrozbu pro dítě má bohužel velmi často ženu, která nic netuší...

3 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

29. 2. 2012 22:09
Hlavně žádné hony na čarodějnice

teda na pedofilní otce. Pokud autorka uvádí případ otce, který údajně osahává svoji dceru, tak vše stojí na výpovědi té dcery - jak ji prezentuje paní psycholožka. Dítě nemusí lhát, děti mají jednak bujnou fantazii, pak stačí aby dceru tohle naučila matka. Malé děti někdy nerozlišují mezi realitou a fikcí. Tak mají přístup i třeba k pohádkám nebo různým fantazy příběhům. Není nic snažšího, než naučit dceru, jak má proti otci mluvit. Otec, který by zneužíval, tak by dceři vůbec neříkal, že to je pindík nebo lulinek. Právě proto, aby ho neprozradila.

Bohužel, řada udání a i odsouzení funguje tak, že vše stojí na úsudku paní psycholožky, která se DOMNÍVÁ, že dítě nelže. Díky tomu pak i nevinný stráví třeba 8 let v kriminále a i zbytek života má oslazený. Není nic snažšího než křivě muže obvinit ze zneužívání. Autorka uvádí, že 99% zneužívání není hlášeno. Tj. těch 99% je její fikce, kterou nemá jakkoli podloženou. Prostě utkvělá představa či odborně fixní idea. Není ani pravda, že malé

2 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

29. 2. 2012 22:15
Re: Hlavně žádné hony na čarodějnice

děti se stydí. V uváděném příběhu se holčička nesty, lechtání se jí líbí, ale pak má ošklivé sny?? Buď se jí to líbí, nebo má ošklivé sny, ale obojí? Malé děti se nestydí, na plovárny berou běžně tátové své dcery do 6 let věku, leckdy i do 9-10 let, kde to trpí. Podobně i matky své syny a takhle malé děti se vážně nestydí. Stud buď vypozorují u dospělých, nebo ho získají až s přicházející pubertou plus ten vypozorovaný u dospělých. Malé děti naopak o svých zážitcích vypoví naprosto vše, nemají pouze odborné termíny, ale zábrany mluvit fakt nemají.

Že zneužívání je, o tom jsem přesvědčen. Ano, ne vše je hlášeno, ne vše se dokáže. Ale i tak, děsí mě zavírání lidí bez důkazů, na základě úvahy nějaké psycholožky. Jako dítě jsem chodil do tříd o 40 žácích, zš i sš. Tj. cca 20 holek ve třídě - některé musely být nutně zneužívané. Jak to ale poznat, všecky byly normální? Kde jsou těžké následky, když tu zneužívání bylo?

Horší mi přijde stihoman, vede-li k uvěznění nevinných, je to tragédie.

0 0
možnosti
RC

juf

29. 2. 2012 22:07
Blog by mel registrovat nejen "Libil se Vam clanek"

Tohle je presne clanek kteremu bych dal MINUSOVOU karmu, nepodlozene, naprosto zcestne, tendencni  udaje o ktere se opira. Zkreslovani, hon na carodejnice (otce).  Jak muze nekdo jako je autorka tohoto blogu zajistovat chod zarizeni, ktere ma branit (ne vyrabet) ohrozene deti, kdyz je naprosto zaslepena SVOU pravdou. Kolika takovym detem uz se vam podarilo ukrast otce?

3 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

29. 2. 2012 22:32
Re: Blog by mel registrovat nejen

Mít stihomana, utkvělou představu či jak se to nazývá, to není zas tak legrace, jak by si mnozí řekli. Ale pokud takoví lidé mají nějakou pravomoc, která v důsledku dovede nevinné lidi do vězení, tak to je skutečná tragédie. Argumentace té paní mě jen přesvědčuje o tom, jak takovíto lidé dokážou zničit život nevinnému člověku, když se dostane do pole jejich působnosti. Oni myslí, že dělají dobrou, chrání děti.

Zneužívání dětí je jistě vážná věc, ale tvrdě bych trestal to, co je skutečně prokázané. Důkaz založený na povídání dítěte - které prý řekne psycholožce, dále úvahy psycholožky, že to je určitě pravda a kvůli tomu někoho zavřít, tak takhle se nesoudilo ani za bolševika. Krom vykonstruovaných politických procesů, kde byl výsledek předem dán, tak byla snaha něco vyšetřit, myslím běžnou kriminalitu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik