Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

www.stridavka.cz

7. 2. 2012 16:08
Hašení požáru

Co je dobré pro dítě? Za normální situace (žádné patologie apod.) v tomto pořadí: 1. oba vlastní rodiče, 2. jeden vlastní rodič, 3. náhradní rodina, 4. "lepší" dětské domovy (Klokánek apod.), 5. dětský domov, 6. ulice

Možná tedy, že by se děti v Klokánku měly opravdu lépe než v dětském domově. Protože ale Klokánek je také takový dětský domov, jen trochu lepší, doufejme hlavně, že děti brzy budou moci skončit v rodině.

Daleko větší hrůzy se ovšem dějí, když se o děti chtějí a mohou starat oba jejich vlastní rodiče a druhý rodič, někdy i za podpory státu, v tom prvnímu rodiči brání. Tam mnohé problémy začínají a tyto děti pak častěji končí i v takových Klokáncích a dětských domovech. Sem by tedy bylo vhodné upřít maximální pozornost v oblasti opatrovnické justice - k zachování rodin, nebo aspoň obou vlastních rodičů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik