Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

www.stridavka.cz

26. 7. 2011 23:06
Syndrom jako psychické týrání dítěte

Těžké formy SZR vyžadují oddělení dítěte od programujícího rodiče a jeho zařazení do programu reintegrace v rámci lůžkového zařízení. Psychoterapii provádí odborník na SZR, léčba může trvat až 2-3 měsíce. Bezpodmínečně je třeba zamezit další indoktrinaci ze strany programujícího rodiče a zajistit, aby dítě po návratu z reintegračního pobytu nebylo znovu psychicky manipulováno.

MUDr. Jaroslav Jedlička, CSc.

http://www.stridavka.cz/syndrom-jako-psychicke-tyrani-ditete.html

1 0
možnosti
PZ

Psí zadek

26. 7. 2011 23:21
Re: Syndrom jako psychické týrání dítěte

Představa násilného odvlečení dítěte na několik měsíců do "neutrálního prostředí" mě upřímně řečeno děsí. Představuju si, jak bych to v dětství snášela - kdyby mě úřady odvlekly někam, kde bych to interpretovala jako blázinec, stejně tak mí spolužáci, kteří by mi to dali těžce sežrat, navíc bych vůbec neměla možnost se proti tomu bránit, to, že tam nechci být, by nikoho ani v nejmenším nezajímalo. Strašné, z toho bych měla trauma opravdu hodně dlouho.

2 0
možnosti
IV

Hell2

26. 7. 2011 22:25
Karma

Naprostý souhlas. A navíc přidám něco, co rozpoutá vášně neukojených otců. Střídavá péče je další nesmysl, který možná funguje tam, kde se rodiče dokáží domluvit a kde s tím souhlasí i ratolest. Ale v naprosté většině případů jde jen o to, aby oba rodiče " tzv. spravedlivě se podělili o svoji hračku", za kterou dítě považují bez ohledu na skutečné zájmy dítěte. Kdo z těch sobců by chtěl žít způsobem, kdy nikde nemá opravdové zázemí a domov a všude je jen na chvíli?

0 0
možnosti
MC

Asdarel

26. 7. 2011 22:36
Prohlásila neukojená matka...

... aneb nomen omen

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

26. 7. 2011 22:15
Hodně se mi líbí

Vaše myšlenka, že by bylo nejlepší izolovat celou rodinu ve vhodném zařízení, protože tak se nejlépe pozná, jestli (a kým) je dítě doopravdy manipulováno. Navíc by dítě nemuselo být v tzv. vhodném prostředí několik měsíců, ale vše by se ukázalo v řádu dnů.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

26. 7. 2011 20:18
0 0
možnosti
TH

glumik

26. 7. 2011 22:44
Re: Otevřený dopis předsedkyni FOD

To nemůžete myslet vážně, že ne? Ing. Aleš Hodina? Vyčítat p. Vodičkové její práci, která jako možná jedna z mála, které dnes známe, má smysl a není o zisku(!!)? Co přesně Vy vlastně děláte pro zanedbané, znevýhodněné, případně týrané CIZÍ děti? Ptám se, co přesně? Za odpověď děkuji. PS: jsem otec. Pro Vás je to očividně důležité..:-/

1 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

26. 7. 2011 20:01
"Aneb"

"Moderní feministky nejenže tápou, za co vlastně bojovat, jakým způsobem, či – jak jsme právě viděli – jak se vlastně jmenovat."

http://www.stridavka.cz/nahota-feminismu-cast-1.html

0 0
možnosti
AJ

astrudina

26. 7. 2011 20:10
Re: "Aneb"

článek není o střídavé péči, je o tom, že pokud se rodiče nedohodnou, je chyba u obou - celá rodina má problém a z něj plynou největší potíže pro dítě, které je bezbranné a nemůže nic dělat.

Takže si dělejte PR jinde....

0 0
možnosti
T

Tobinka2.0

26. 7. 2011 18:03
hmmm

Ta myšlenka zavřít někam celou famílii vůbec není hloupá ;-D

1 0
možnosti
PZ

Psí zadek

26. 7. 2011 23:25
Re: hmmm

Není, myslím, že by si hromada lidí leccos rozmyslela. Akorát nechci vidět to stádo psychiatrů a terapeutů, které by se na tom přiživovalo.

0 0
možnosti
S

Satyriana

26. 7. 2011 13:46
Paní Vodičková,

gratuluji Vám. Střihla jste si jako první takový na Vás docela mírný článek - a hned se tu spouští vichr. Přeji Vám, ať se podaří další takovéhle smršti (nemám strach, že se Vám to nepovede). A ať se při té příležistosti lidem zase o něco víc osvětlí...

 ;-D

0 0
možnosti
L

lesicatko

26. 7. 2011 14:08
Re: Paní Vodičková,

Je možné, že reagujem na ňu prudko prave kvoli tomu, že mi pripadá malo dynamická, čo je relatívne , vzhľadom k prudkému pokroku u nás...

Myslím, že aj tú povinnú striedavku budeme mať skôr, podstatné ale bude, aby sa zlepšili vzťahy po nevydarených manželstvách a hlavne, aby sa našlo nejaké riešenie pre zlyhavajúci inštitút manželstva.

Dovtedy bude stale akosi veĺa pošramotených vzťahov ...

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

26. 7. 2011 13:09
Další článek podporující rozvodovou patologii

Samozřejmě, je drobné procento rodičů, kteří jsou svým dětem vysloveně škodliví. V naprosté většině případů však vymývání mozků dětí nastává, pokud jsou svěřeny do péče jen jednoho rodiče a ten v nich buduje zášť vůči druhému. Toho pak postupně zavrhnou. Nejlepší obranou proti vymývání mozků je tak v naprosté většině případů: 1. úplná rodina, 2. střídavá péče obou rodičů. Výjimkou jsou samozřejmě případy, kdy rodič(e) dětem PROKAZATELNĚ škodí. Těmi se ale dnes ohánějí zastánkyně péče jednoho rodiče a používají je jako zbraň proti péči obou rodičů i u té naprosté většiny relativně normální populace.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

26. 7. 2011 13:30
Jsem proti střídavce, pokud

je prezentována jako jediná možnost po úplné rodině. Střídavá péče není pro každé dítě a NESMÍ být za každou cenu! Je vůbec takový militantní zastánce střídavky schopen připustit, že to dítěti prostě nesvědčí a není to vlivem druhého partnera?

 Proč není vzývána i ta alternativa, kdy je péče rozdělená: matka vodí do školy, otec vyzvedává a u něj si dítě dělá úkoly atp.....nevím bohužel jak se tomuto typu péče oficiálně říká, (pokojíček, domov místo častějšího pobytu zůstává jeden - původní.)

Především rodiče by měli projít přes psychology, mediátory a měl by jim být vtloukán vliv jejich počínání na dítě, když se nemohou dohodnout. (což ostatně píše i paní V.)

0 0
možnosti

Trapez24

26. 7. 2011 12:48
Několik postřehů1

1) Ano, také bych velice uvítal, aby hlavním hlediskem při rozhodování o dětech byl skutečný zájem dítěte (nikoliv to, o co si to dítě samo řekne - není to totéž!!), jak nám ukládá Úmluva o právech dítěte, a ne zájem rodiče? V převážné většině případů se ale rozhoduje ve prospěch matky, a pak se to jen oficiálně zdůvodňuje zástěrkou "zájem dítěte".A to je ten hlavní problém v naší společnosti  v této oblasti. To je ten důvod většiny následných sporů, to je důvod, proč se u nás tak často objevuje Syndrom zavrženého rodiče, proč se děti umisťují do "neutrálních" prostředí, apod.

1 0
možnosti
AJ

astrudina

26. 7. 2011 12:54
Re: Několik postřehů1

Syndrom zavrženého rodiče - je taky často syndromem trestajícího frustrovaného tyrana. Nedovedl slevit, udržet si manželství a nyní se přes dítě mstí matce a její rodině (viz uzurpátor Fiala - děti jsou dospělé, tak on teď nemá legální důvod a stejně stále něco vymýšlí - jako vzteklý pes).

Neschovávejte se za Úmluvy, zákony, raději se opravdu zajímejte o potřeby a zájmy svého vlastního dítěte - ne o to, co chcete vy.

1 0
možnosti
V

Valentina

26. 7. 2011 12:48
Máte pravdu

Máte pravdu. Naneštěstí si spousta rodičů (připadá mi, že hlavně otců - klidně se do mě pusťte) myslí, že vztah a láska dítěte jsou povinnost ditěte. Nechápou, že se láska nedá vynutit a čím víc budou tlačit na pilu, tím hůř. Pak jen hledají na koho hodit tohle svoje selhání, že místo aby vztah budovali, tak ho vynucují - na druhého (ex)partnera, na stát, dokonce na údajnou psychickou poruchu ditěte (myslím, že léčit by se měli spíš oni).

Nevím, když jsem četla třeba o Vendulce zavřené soudcem v léčebně, protože si její otec chtěl vztah s ní vynutit, nechápala jsem, proč si tolik lidí myslí, že to bude fungovat. Mně kdyby můj otec způsobil polovinu takových trablů, nechci ho do smrti vidět - to těmhle pseudorodičům nedojde?

Držím palce ať vás místní skvadra neotráví moc.

0 0
možnosti
L

lesicatko

26. 7. 2011 13:21
Re: Máte pravdu

"Mně kdyby můj otec způsobil polovinu takových trablů, nechci ho do smrti vidět - to těmhle pseudorodičům nedojde?"

.

Prave, že zavadzate, boli štúdie, ktoré poukazovali na to,že aj trestajúcich rodičov, rodičov alkoholikov alebo inak zlyhavajúcich rodičov vníma dieťa lepšie, ako cudzích ĺudí, pokiaĺ mu nesposobia nejaké skutočne zavažné problémy. No a od toho je socialka, aby  to posúdila a aby takto zlyhavajúcim rodinam pomohla - na zapade až 50 % detí z takto zlyhavajúcich rodín ide naspäť takýmto rodičom , hovorí sa tomu sanacia rodiny.

Skôr opačne - bol u nas zverejnený prípeh, kedy sa adoptívna rodina dostala do problémov,/ zomrel otec a matka nestíhala na synov v puberte / a socialka to vyhodnotila zle, takže vyslovene vyhovela žiadosti tých detí a na ich žiadosť išli do decáku. Keby ste mali biologické dieťa a v puberte by chcelo isť do decáku, lebo tamojšie deti chodia k moru a vy si to nemôžete dovoliť, dali by ste si zobrať dieťa ?  ? Lebo majú pravo sa k tomu vyjadriť ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik